Albergínies blanques. Berenjenas blancas.

IMG_5792

Arriben les verdures d’estiu i per mi la reina és l’albergínia, de qualsevol color, però la blanca és deliciosa, delicada i suau. En procés de recuperació, sobretot al Bages, on és un producte que es defensa i forma part de la dieta de manera regular. El 90% és aigua i madura molt més ràpid que d’altres varietas, per això dura menys. Que seria un estiu sense apuesta verdura tan meravellosa, sense les escalivades, sense els bunyols, sense posar-la en conserva amb vinagre, olí i herbes. Arriba de l’India a l’edat mitjana i entra a formar part de la nostra cuina amb força.

Sobre el tema de la recuperació de llavors i espècies que casi desapareixen, hi ha molts pagesos, que fan un esforç en el seu cultiu i gràcies a ells, les podem seguir gaudint i mantenint, per això vull donar les gràcies a totes aquestes persones que ho fan possible. Us deixo aquesta recepta fàcil i molt estival.

Albergínies blanques amb ous de guatlla i tomàquet sec ( 4 Persones )

4 albergínies blanques d’uns 250 grams cada una

8 ous de guatlla

8 tomàquets secs en oli i herbes d’encantaran

Oli d’oliva verge extra

Sal i pebre

Per la pastina de fregir: 250 ml. vichy catalan, 250 grams de farina de blat, 50 grams de farina de cigró, 10 grams de llevat natural, 5 grams de sal.

Elaboració:

Posem 3 albergínies a escalivar a llenya o fogó, les pelem i les reservem amb una mica d’olí i sal.

Per fer les ous , posem aigua a una cassola i la fem bullir amb sal i un toc de vinagre, a un bol, obrim tots els ous i un cop està molt calenta l’aigua amb un batedor, la fem remoure circularment, un cop així posem els ous que es coguin, un minut, després els posem amb aigua i gel.

Un cop feta la pastina barrejant tots els elements i deixant fermentar 25 minuts, tallem l’albergínia a rodelles fines, les passem per la pastina i les fregim en abundant oli calent, un cop daurades, les posem en paper secant.

És moment d’emplatar, albergínia escalivada, els ous per sobre, les rodetes fregides i els tomàquets secs, posem herbes aromàtiques i llest per menjar.

Bon profit!!!!!

Versión Castellana

Llegan las verduras de verano y para mi la reina es la berenjena, de cualquier color, pero la blanca, es deliciosa, delicada y suave. En proceso de recuperación, sobretodo en el Bages, donde es un producto que se defiende y forma parte de la dieta de manera regular. El 90% es agua y madura mucho mas rápido que otras variedades, por eso dura menos. Que seria del verano sin esta verdura tan maravillosa, sin la escalivada, sin los buñuelos, sin ponerlas en conserva con aceite,vinagre y hierbas. Llega de la india en la edad media entra a formar parte de nuestra cocina con fuerza.

Sobre el tema de la recuperación de semillas y variedades que casi desaparecen, hay muchos campesinos, que hacen un esfuerzo en su cultivo y gracias a ellos, las podemos seguir disfrutando y manteniendo, por eso quiero dar las gracias a todas estas personas que lo hacen posible. Os dejo esta receta fácil y muy estival.

Berenjenas blancas, huevos de codorniz y tomate seco ( 4 personas)

4 berenjenas blancas de 250 gramos cada una

8 huevos de codorniz

8 tomates secos en aceite y hierbas de Encantaran

Aceite de oliva virgen extra

Sal y pimienta

Para la pastina de freir: 250 ml. vichy catalan, 250 gramos de harina de trigo, 50 gramso de harina de garbanzo, 10 gramos de levadura, 5 gramos de sal.

Elaboración:

Ponemos 3 berenjenas a asar en leña o fuego, las pelamos y las reservamos con aceite i sal.

Para los huevos, ponemos agua en una cazuela y la hacemos hervirán sal y un toque de vinagre, en un bol, abrimos todos los huevos y una vez muy caliente, con un batidor damos vueltas de manera circular y echamos los huevos, que cuezan 1 minuto, después los pasamos a agua y hielo.

Una vez hecha la pastina mezclando todos los ingredientes y fermentando 25 minutos, cortamos la berenjena en rodanchas finas, las pasamos por la pastina y las freímos en abundante aceite de oliva caliente, una vez doradas, las ponemos en papel secante.

Es momento de emplatar, la berenjena asada, los huevos encima, la berenjena frita y el tomate seco, ponemos hierbas aromáticas y listo para comer.

Buen provecho!!!

 

 

 

 

 

2 comentaris

  1. […] Origen: Albergínies blanques […]

Deixa un comentari